Полицай от "Пътна полиция"-Пловдив дебне за нарушители в района на Аграрния университет в града. За това сигнализира читател на TrafficNews.bg 

Униформеният служител е без патрулен автомобил и е "въоръжен" само със стоп палка. Той спира водачите, които слизат от надлез "Родопи" и правят ляв завой от втората лента в посока стадион "Христо Ботев". 

"Адмирирам проверката на КАТ,  която ми се размина само с предупреждение, защото трябва да се следи за нарушители, но е желателно да се помисли за разумното регулиране на движението. Има изключително засилен трафик от надлез "Родопи" към стадион „Христо Ботев” и не е логично да има само една лента за завиващите наляво, при положение, че булевардът до светофара е 4-лентов. Това образува задръстване в пиковите часове", твърди нашият читател. 

Проверка на TrafficNews.bg потвърди неговите думи. В сутрешните часове между 7 и 9 часа и в следобедните между 17 и 19 часа, движението в района е истински ад. Напливът на коли е за завиване в посока стадиона и голяма част от хората предпочитат да се наредят във втората лента, за да се изнесат по-бързо. Това обаче забавя водачите, които са се престроили в лентата за направо и се получава още по-голям хаос. 

"Редно е в час пик умните светофари да регулират движението и да се разреши завиване и от втората лента", смятат водачи. 

По същия начин се облекчи движението на кръстовището на бул. "Мария Луиза" и "Източен", където се разреши завиването на идващите от Полиграфията надясно към бул. "6-ти септември", там обаче често водачите минават на червено.

„308 шофьори са глобени през 2017 година в Пловдив за преминаване на червен сигнал на светофара”, заяви пред TrafficNews.bg инспектор Ботьо Гергинов от „Пътна полиция”-Пловдив.

Той уточни, че глобата е в размер на 100 лева, а при повторно нарушение – 200 лева. Отнемат се и контролни точки.

Друг абсурд е затапването на крайната дясна лента на бул. "Санкт Петербург" с паркирани автомобили. Слизащите от надлез "Родопи" и продължаващи направо в посока кръстовището за стадион "Лаута", са принудени да се престрояват заради спрелите коли. 

"Вместо полицаят без патрулка да спира наред до Аграрния, нека се разходи в района на общежитията и да дисциплинира водачите, които са изоставили колите си на пътя", съветва още нашият читател.