Изминалата 2018 година не се размина без зрелищни инциденти в града под тепетата, които за щастие бяха без сериозно пострадали. Каскадите обаче приковаха вниманието на пловдивчанин и гордо влязоха в най-абсурдните хроники на TrafficNews.bg.

През всичките 365 дни, пловдивските шофьори успяха да сътворят уникални каскади, достойни за холивудски филм. Кола обърната на таван, друга в подлез, трета пък прелетя в градинка. Екипът ни се спря на няколко случаи, белязали подобаващо годината.

Ето ги и куриозите, събрани в абсурдната хроника на TrafficNews.bg:

Започваме с една зрелищна катастрофа, станала  в края на октомври. Кола се обърна на една страна на кръговото кръстовище до Водната палата. Инцидентът стана около 5 часа през нощта. Автомобилът бе навлязъл в кръговото с висока скорост, водачът загубил управление и превозното средство се преобърнало. Шофьорът и двамата му спътника се бяха разминали с повърхностни рани.

Зрелищна каскада до Водна палата! Кола се обърна на една страна СНИМКИВ района се образува километрично задръстване

Само преди броени дни тойота се преобърна с гумите нагоре след катастрофа. Инцидентът стана на 19 декември на булевард „България”. Такси и японската кола се бяха ударили преди кръговото на Панаира, като втората кола се обърнала по таван. 

За късмет ранени нямаше, но след каскадата се заформил спор за вината.

 

Кола се обърна по таван след удар с такси край Панаира ВИДЕОИнцидентът е станал на бул. „България”

Подобен сценарии се разигра и през февруари. Кола се бе обърнала по таван пред УМБАЛ „Свети Георги”. Този път каскадата бе сътворена посред бял ден от младо момче, до бариерите на Спешното. Пострадали нямаше, но и до днес остава въпрос „Как успя шофьора да го сътвори това?”.

Зрелищно: Младеж се преобърна по таван на бариерата на Хирургиите в Пловдив СНИМКИПлатното на булевард “Свобода“ е затворено

Отново случай на автомобил по таван имаше и преди по-малко от месец. Последният ден на ноември, лака кола се бе преобърнала на магистрала Тракия до Пловдив. До каскадата се бе стигнало след удар в мантинела. По чудо водачът бе невредим. 

 

Кола се обърна по таван на АМ Тракия край Пловдив*Инцидентът е станал на 130 км на аутобана

Другият герой от нашите хроники е една дама, която успя да приземи колата си… в подлез. Става дума за голямото подземно съоръжение, което позволява на хората да преминават през кръстовището на бул. "Шести септември" с бул. "Цар Борис 3-ти Обединител". 

Зрелищният инцидент стана на 14 септември, около 3 часа през нощта. Червен ван бе полетял право през стълбите на пешеходното съоръжение и се бе забил в един от павилионите, изградени в подлеза. До там се бе стигнало, след като 18-годишно момиче опитало да направи ляв завой. Тийнейджърката със стаж едва от месец, се размина само с уплах.

Пловдивчанка: На косъм от трагедията сме, коли хвърчат на сантиметри от главите на деца в подлеза на Чифте баняСлед два инцидента, дали третият ще бъде една щастлива случайност?

Ден по-късно пък кола падна в коритото на река Марица. До каскадата се бе стигнало след удар между две коли, едната от които се завъртяла и се прекатурила в пропастта. Произшествието бе на булевард „Марица”.

Лека кола БМВ блъснала отзад служебен автомобил тойота. Брандираното превозно средство се бе завъртяло на 360 градуса, преминало през тревните площи и се отзовало в реката. Водачът бе със сериозни рани и счупвания на крака.

„Пътувах по булевард "Марица" от Изгрев в посока Водната палата. Аз карах в лявата лента, а БМВ-то в дясната. Шофьорът явно не бе преценил кога да премине в лява лента, при което удари задния десен калник на колата ми. Тя се завъртя, излезе от пътя и се спря на надолнището, в едно дърво малко преди реката. За мое щастие, или нещастие -  точно на това място нямаше бариерна стена”, разказа тогава потърпевшият водач.

 

Нов тежък инцидент в Пловдив! Кола полетя в река Марица след сблъсък СНИМКИ+ВИДЕОНа място има екипи на КАТ, полицията, пожарната и Гражданска защита

Почетно място заема и 21-годишната Габриела Медарова. През месец април, с БМВ-то на вече бившето си гадже, младата дама помля 10 автомобила, паркирани на улица в Кючука. При движение по ул. „Македония“ , тя загубила управление върху автомобила и причинила щетите на всичките коли пред комплекс "Оазис". Студентката бе задържана за 24 часа в ареста. По време на разследването се установи, че момичето е било под въздействието на алкохол и наркотични вещества.

Габриела прекара три месеца в ареста и срещу нея има повдигнати четири обвинения.

Прокуратурата повдигна три обвинения на Габриела, помела 10 коли край ОазисаЗадържаха за 72 часа танцьорката, може да получи до 3 години затвор

Каскадите на пияни шофьори не спират до тук. Отново под влиянието на алкохол се прояви и пловдивски лекар. През август медикът приземи мерцедеса си в колелото на Централна гара.

Петко Сертов седнал зад волана с 1.67 промила алкохол. Той управлявал возилото си с висока скорост, не е успял да завие по кръговото, а се метнал направо в него.

Пред органите на реда обяснил, че бързал за спешен случай и че черен бус му засякъл пътя.

 

Пиян лекар приземил мерцедеса в колелото на Централна гараОправдал се, че бърза за спешна операция

Няма как да не ви припомним и един случай от последните седмици. Шофьор с голф се опита да мине през затворената част на бул. „Цар Борис III Обединител“, но мераците му се оказали крайно неуспешни. Автомобилът бе пропаднал във фугата, в която се налива бетона за подлеза под булеварда. Инцидентът станал през нощта, а заклещената кола бе извадена с пътна помощ часове след произшествието.

 

Шофьор с голф реши да „открие“ предсрочно „Цар Борис III Обединител“, не завърши добре СНИМКИПловдивчанинът се опита да мине през затвореното платно на централния булевард

Няма как да не пропуснем и каскадьорите на Асеновградско шесе. Почти всеки ден сме свидетели на инцидент на кръговото пред завод КЦМ. Почти всеки ден кола се е преобърнала или забила в купчината пръст в средата на колелото.

Липсата на осветление и невидими знаци в комбинация с високата скорост по обновения път са причините са честите инциденти по трасето.

Последният подобен случай бе в средата на декември. Лек автомобил „Фолксваген“ излязъл вдясно извън пътя и се преобърнал на отбивката за Околовръстното. 18-годишно момиче бе с леки наранявания.

Кола се обърна по таван на пътя Пловдив-Асеновград, млада шофьорка пострада18-годишното момиче е с леки наранявания

Кола по таван на пътя Пловдив – Асеновград! На място има две линейки и пожарнаИнцидентът е станал в района на КЦМ