Пловдивски лекар, съименик на бившия шеф на ДАНС Петко Сертов, е водачът, приземил мерцедеса си в колелото на Централна гара снощи, научи TrafficNews.bg. Лъскавото возило идвало от бул. "Васил Априлов" и според очевидци полетяло над кръговото на Гарата и се приземило в него. В автомобила са пътували двама души, на които на помощ са се притекли намиращи се до мястото пловдивчани. Никой от двамата не е сериозно пострадал. 

Кръвната проба на 52-годишния водач обаче се оказала положителна. Дрегерът показал цели 1,69 промила, което обяснява неадекватното поведение, за което още снощи съобщиха очевидците на инцидента. 

Първочалната версия на водача бе, че черен микробукс му е засякъл пътя и той направил рязка маневра, за да избегне сблъсъка. Свидетелят обаче е категоричен, че не е имало никакъв бус, а мерцедесът се е движил с висока скорост. По-късно пред полицията е казал, че е бързал за спешен случай и затова е карал бързо. Това обаче едва ли обяснява сериозното количество изпит алкохол. 

Според очевидец, бил на мястото на произшествието, хора, които са помогнали на шофьора и спътника му да излязат от колата, са ги посъветвали да си сменят местата и да кажат на полицията, че другият мъж е шофирал, тъй като той не бил консумирал алкохол. Така или иначе обаче това не се е случило. 

След като е дал кръвна проба, Сертов е бил задържан за 24 часа в ареста на Второ районно. Образувано е досъдебно производство, случаят се наблюдава от Районна прокуратура. 

Д-р Сертов е хирург в Транспортна болница. 

Мерцедес, летящ от бул. “В. Априлов“, се приземи на острова на Гарата СНИМКИВозилото е с помляна предница и джанти, шофьорът е неадекватен