"Не се чувствам заплашен. Ако чувствах някаква заплаха, щях да взема мерки. Но такава няма!" Така кметът Иван Тотев коментира инцидента със запаления хюндай на съпругата си Деница. Автомобилът горя тази нощ пред дома на градоначалника на ул. "Богомил". 

"Половин час е горяла колата. Пожарникарите дойдоха много бързо, за 3 минути.  Огънят е тръгнал от вътре, от купето. Аз не съм чул нищо - нито алармата на автомобила, нито сирените на пожарните. Дори пожарникарите са звънeли няколко пъти на входната врата, докато ме събудят. Като ги видях, реших, че климатикът се е запалил", разказа Тотев. В пожарната са получени три сигнала от съседи, които забелязали пламъците. "Благодаря на хората, които са реагирали много бързо", каза той. 

Неговият автомобил същата нощ не бил паркиран пред къщата, тъй като се прибрал късно от среща с министър Ангелкова в София, където бил със служебен автомобил. 

Кметът обясни, че ще изчака експертизата на пожарната. На този етап не изключва нито една от версиите. "Аз също искам да знам какво се е случило", заяви Тотев и подчерта, че  вече е доказал, че не може да му се влияе по никакъв начин.

Все пак намекна, че общината води изключително тежки дела, засягащи много интереси, но отказа да влезе в подробности, за да не пречи на разследването. 

Тотев е предоставил записите от охранителните камери на дома си на разследващите полицаи. 

Опожареният хюндай е вдигнат от двора на кметската къща. Вижте какво остана след пожара!

КАДРИ от мястото и разширено ВИДЕО от коменатрите на кмета и негови съседи - ВИЖТЕ ТУК

TNS.bg