Хъски нападна жена и кучето й на булевард „Васил Априлов” в Кършияка. За неприятния инцидент сигнализира потърпевшата до редакцията на TrafficNews.bg

Пловдивчанката е извела питомника си на обичайната разходка пред блока. В същото време куче от породата хъски било пуснато без повод в градинката и се спуснало към жената и любимеца й.

„Бяхме нападнати от женско хъски на име Микра. Стопанката й най-безотговорно я беше пуснала на свобода, пред блока, до детската площадка. Моето куче беше на повод и се опитвах да я предпазя, но хъскито продължаваше да скача по нас. Жената най-спокойно продължаваше да си вика кучето, без да реагира по никакъв начин”, пише читателката ни.

Съсед на потърпевшата видял какво се случва и веднага се притекъл на помощ.

„Жената се осъзна и то само защото щеше да се наложи чрез насилие да отдалечим нейното куче. На забележките на съседа, жената отговори, че моето куче е отишло при нея. След това разбрах, че най-нагло жената е снимала съседа и таксито му, може би, за да подаде жалба”.

След като двете животни били отдалечени едно от друго, стопанката на хъскито отново махнала повода на кучето си и продължила да си играе с него.

Нашата читателка се е разминала само с раздрано и посинено коляно.

Според закона домашният любимец трябва задължително да бъде на повод или с намордник, ако е от определените в наредбата агресивни породи. От намордник са освободени единствено кучета-водачи на незрящи хора. Без значение дали е агресивно кучето, или не, собственикът му е „длъжен да не допуска ситуации, застрашаващи живота или здравето на хора и животни.