Хаосът по улиците в село Шишманци продължава, сигнализираха ни читатели на TrafficNews.bg. От близо месец улиците в селото са разкопани, тъй като се прокарват водопроводни тръби. Работата по пътните платна обаче е спряла.   Хората буквално се чудят как да се приберат до дома си. Резултатът е откачени брони, спукани картери, изкривени прагове и джанти...

Днес поредната кола е закъсала в калта, като се е наложило полиция и пожарна да съдействат, за да изкарат автомобила. 

Друга наша читателка пък ни изпрати телефонния разговор с управителя на фирмата изпълнител. От него става ясно, че работата по трасетата е спряла заради лошото време.

„Няма как да ремонтираме улицата в дъжда! Чакаме времето да се оправи и ще ремонтираме пътя. Чакълът по улиците е за моя сметка“, каза на няколко пъти представителят на фирмата изпълнител.

Лошото е времето поне в следващите 10 дни едва ли ще позволи работа по пътната отсечка.

 „Целият квартал на селото е зарязан в бедствено състояние. Хората, които живеем в тази част на селото, не можем да се предвижваме с личните си автомобили без да имаме щета по тях. Аз съм 4-ти закъсал в улицата с повреда на колата, която за пореден път остава на шаси в калта", споделя наш читател от селото.

По думите му, жителите на квартала са принудени да обуват найлонови чували или гумени ботуши, за да стигнат до училище и работа. Четиринайсет ученика и десетки възрастни са сериозно затруднени в придвижването си.

Обърнахме се за коментар към кметството на село Шишманци. Оттам потвърдиха, че ремонтите ще продължат поне още 3-4 месеца, като улиците ще бъдат ремонтирани постепенно. Дейностите ще обхванат цялото село, като няма да се засяга главното шосе. 

„След като ремонтите по тях приключат, всички улици ще бъдат върнати в предишния им вид", увериха от кметството. 

Още за случая ТУК