Пролетната картинка в района на Доспат, Гоце Делчев и няколко села в Пловдивско за броени минути се превърна в зимна, след като над населените места се изви първо гръмотевична буря, а после – и силна градушка.

Ледените късове бяха с големина на грахови зърна. Улиците побеляха.

Преди и след градушката в района се изсипа и силен дъжд.  

Смесени валежи от градушка и дъжд имаше на още на няколко места в общината. Заради проливните дъждове на много места по пътните артерии на общината има наноси от пръст и камъни.

На този етап няма информация за сериозни щети в резултат на градушката. 

Както по-рано TrafficNews.bg съобщи дъждовно ще бъде и утре до обяд. Слънцето обаче няма да ни се усмихне. Облачно и с по-ниски температури ще бъде съботният следобед.

В Родопите се очакват по-интензивни валежи, придружени от гръмотевици. Ще духа слаб до умерен вятър.

Максималните температури ще са между 18 и 20 градуса.

Какво време да очакваме през АПРИЛ?

През месец април 2018 година валежите ще са повече от нормалното. В равнините се очаква те да достигат до 85 литра на квадратен метър, а в планините до 125 л.

Първото деседневие, както всеки пролетен месец и април ще се характеризира с голяма динамика в атмосферните процеси. Смяна на времето от топло към студено и обратно. В началото на април 2018 температурите ще се движат от 0 до 2-3 градуса при минималните температури, а максималните от 9 до 12 градуса, съобщава сайтът за дългосрочни прогнози www.evropea.com.

През второто десетдневие на месец април 2018 очакваме постепенно повишение на дневните температури. Максималните стойности за деня ще достигат 16-17 градуса.

Третото десетдневие ще се характеризира с дъждовно време. Минималните температури ще се задържат около 3-4 градуса, а максималните в края на периода ще достигнат до 23-24 градуса

По високите планини ще има още условия за каране на ски, особено в началото на месец април.