Пловдивчанин ще остане без книжка за една година и ще плати глоба в размер от 3000 лева след гонка в Кършияка. Рейсърът е бил спипан от униформени, които видели нерегламентираното състезание и го спрели на финала.

Случката е от март миналата година. Минути след 23:30 часа, две хонди са били на светофара на кръстовището между булевард „Дунав” и улица „Победа”, като през цялото време една от тях форсирала и пилила гуми на място. След като светнала зелената сигнализация, колите потеглили с бясна скорост към гара "Филипово".  

В същото време на територията на района се е провеждала акция срещу незаконните гонки. Патрул на III РУП забелязал състезаващите се коли, които вече били преминали финала, направили обратен завой и се връщали към кръстовището. Веднага ги пресрещнали и спрели за проверка. Там единият водач, инициатор на гонката, бил установен и му бил съставен акт.

Цялата ситуация била документирана с видео от камерите на кръстовището.

Месец по-късно е излязло и наказателното постановление, в което е упоменато, че състезателят ще се санкционира с парична глоба 3000 лева и отнемане на книжката за 1 година.

Нарушителят обаче оспорва наложеното наказание пред Районен съд – Пловдив. Въпреки това обаче по време на заседанието не се явява и не съобщава мотивите за тази си жалба. След преглед на материалите по случая, магистратите решиха, че са налице всички доказателства за налагане на акта. От писмените и устни доказателства ясно личи, че пловдивчанинът е автор на деянието – участвал в нерегламентирани гонки. Съдът прие да потвърди атакуваното наказателно постановление изцяло.

Решението подлежи на обжалване в 14 – дневен срок.