Специализираната прокуратура повдигна обвинения на осем участници в организирана престъпна група за производство и разпространение на наркотици в Пловдивско. Участниците за задържани при специализирана операция на Сектор БОП - Пловдив, Пазарджик и Смолян, под ръководството и надзора на Специализирана прокуратура.

Обвинения са повдигнати на Чавдар Гендов, Тончо Христев, Илия Христев, Павел Бориспасов, Недялко Табаков, Иван Ч. Гендов, Иван Г. Гендов и Георги Гендов.

Според събраните до момента доказателства от октомври 2015 г. групата се е занимавала с производство на марихуана в две закрити оранжерии в землището на гр. Раковски и в с. Чоба. При извършените претърсвания и изземвания в жилища и автомобили е установено, че част от участниците са държали и други наркотични вещества с цел разпространение в региона – кокаин, хероин, хашиш и амфетамини. Установени са и дилъри, с които групата е разпространявала наркотици.

За финансирането и организацията на производството на марихуана отговарял Чавдар Гендов. Главни „технолози“ в отглеждането на канабиса били Тончо Христев и Илия Христев. Последният „завеждал“ и разпространението на различна по вид дрога в Асеновград.

Иззетите при операцията по задържането на групата наркотични вещества са с изключително високо качество.

На 18 февруари 2016 г. Специализираният наказателен съд определи мярка за неотклонение „Задържане под стража“ на петима от участниците–Чавдар Гендов, Тончо Христев, Павел Бориспасов, Недялко Табаков и Иван Ч. Гендов.

На Илия Христев съдът наложи „Домашен арест“. На останалите двама от престъпната структура - Георги Гендов и Иван Г. Гендов, с прокурорско постановление е наложена парична гаранция от по 1000 лева.

Ето кои са арестуваните при специализираната операвия

TNS.bg