Гори магазин за фойерверки и рибарски принадлежности на Пещерско шосе близо до кръстовището с "Васил Априлов", сигнализира читател на TrafficNews.bg. Чуват се взривове, гърмят пиратки - картината напомня новогодишна нощ.

На мястото има пожарникари, които гасят огъня, и полиция. Хората от къщите в съседство са евакуирани. 

ОБНОВЕНА: Булевардът е затворен, предаде репортер на TrafficNews.bg. Все още гори. Има бутилки с хелий и газ, които огнеборците изкарват от магазина и обливат с вода.

Собственикът на магазина е тук, заедно с пожарникарите. Съседните обекти на магазина не са засегнати, до него има магазин за акумулатори и масла.

Сигналът е подаден в 18,45 часа, съобщи говорителят на Пожарната в Пловдив Цвятко Дешев. Към мястото веднага са насочени 3 екипа с огнеборци.

"Пожарът е овладян. Взривовете са заради пиротехниката в магазина, но важното е, че няма пострадали. Хората от съседните сгради бяха евакуирани в интерес на безопасността им", каза Дешев. 

Причините за пожара все още не са ясни. 

Установено е, че в магазин за пиротехнически изделия е възникнал огън. Незабавно са изведени живеещите в сградата. За минути пожарът е локализиран, без да се разпространи извън обекта. Няма данни за пострадали. Няма риск за живеещите наоколо и близките сгради. На мястото на инцидента съдействие оказват и полицаи от Второ РУ-Пловдив, е официалната информация от полицията.