Пловдивският художник Атанас Хранов е пострадал при нападение с нож в клуб в Капана. На 28 март след полунощ 30- годишният гайдар Петър Кендев влязъл в "Найлона", препасан с голям нож. Бил много пиян и говорел на висок тон. Неколцина от клиентите му направили забележка, но той продължил да се заяжда. Влязъл в словесен дуел с Хранов, който също го предупредил да си прибере оръжието, а при последвалото скарване той извадил ножа и замахнал. 

Нанесъл му два удара с ножа в гърба и един в ръката. Бързата намеса на бармана на клуба и други клиенти от заведението предотвратили по-сериозни наранявания. Междувременно на паник- бутона се отзовали и охранители, които задържали Кендев. На място пристигнала и полиция. Кендев е отведен в ареста на Четвърто районно, където е задържан за 24 часа. 

Атанас Хранов е откаран с линейка в болницата, където лекарите са го оперирали. Той се възстановява в Първа хирургия на УМБАЛ "Свети Георги".  Образувано е досъдебно производство по чл. 131, ал.1, т. 12 от НК. Уведомена е районната прокуратура.  

Кендев е познат в Капана с буйния си нрав. Много от хората, които работят в творческия квартал, са го виждали да се разхожда въоръжен. Той е музикант, свири на гайда. В профила си във фейсбук се представя като "началник отдел манафски услуги в турската баня-на султана главен ибрихчия", а галерията му от снимки е доминирана от фотоси на хладни оръжия.