Заведение в село Устина всеки момент ще бъде съборено, след дълги спорове и съдебни дела, предаде репортер на TNS.bg. Ресторантът в центъра на селото е отцепен от жандармерия, а тежките машини се очаква да започнат работа под надзора на РДНСК.

Спорът за заведението е още от 2010 година. Къщата на  Пенка Гайдаджиева е на няколко метра от ресторанта. Тя завежда дело през въпросната година срещу пристройката на ресторанта, където се намира кухнята.Мотивите й са, че пристройката няма отстояние от 3 метра до входа на имота й.

Заведението е собственост на Мюмюне Ислямова, която закупва ресторанта през 2002 година. През следващите 8 години заведението работи.  След завеждане на делото то спира да функционира.

Първото дело е спечелено от Ислямова, но Гайдажиева печели обжалването във ВАС ,като днес ще се изпълни и решението на съда пристройката да бъде съборена.

Собственичката твърди, че сделката за имота е от 2002 година и тя го е закупила във вида, в който е сега – заедно с новата му част.

„След като е било незаконно как сделката се е изповядала?”, пита риторично Мюмюне.

Хората в селото са раздвоени за бутането на заведението. Според част от тях то трябва да бъде съборено, но други смятат, че подобни постройки в селото са дефицит и има нужда от тях.

Как продължи сагата - ВИЖТЕ ТУК

TNS.bg