Същински екшън се разиграл в село Куртово Конаре между двама мъже и барманка на заведение. Причината била отказа на младата девойка да сервира алкохол на двамата. Те били видимо пияни, а заведението тъкмо затваряло.

Неприятната случка станала в нощта срещу 1 април. Единият от нападателите седнал да пие вкъщи със свой приятел. Уискито обаче свършило и решили да си допият в близкото заведение. Часът обаче подминавал полунощ. Въпреки това аверите се замъкнали в кафе-аперитива, което тъкмо затваряло.

Другарите по чашка седнали и си поръчали още концентрат. Барманката отказала да им сервира, поради късния час.   Тогава пристигнал и синът на един от мъжете. След дълго настояване момичето им дало по една бира, с уговорката, че след няколко минути трябва да си тръгнат.

Това ядосало 17-годишното момче. То започнало да крещи и обижда барманката, наричайки я с грозни епитети. Намесил се и баща му с псувни. За да защити момичето, се намесила нейна приятелка, молейки мъжете да престанат. Тя обаче била обсипана със същите грозни думи и псувни.

Чашата на търпението преляла и барманката повикала полиция. На място пристигнал патрул от близкото РУП. Дори и тяхната поява обаче не успокоила агресивните баща и син. По-младият отказал да се легитимира, а баща му започнал да се заяжда и обижда ченгетата.

Това наложило да им бъдат поставени белезници и да бъдат отведени в сградата на съответното РУП. Дни по-късно, роднините били изправени пред съд. Вече изтрезнели, те отрекли всичко от онази нощ.

Свидетелските показания на барманката и нейната приятелка, както и на органите на реда обаче говорят друго.

Според съда баща и син действително са извършили дребното хулиганство, в което са обвинени, като са извършили непристойна проява, изразила се в отправяне на обидни думи към граждани и оскърбително отношение към служители на МВР, с които си действия са нарушили обществения ред и спокойствие.

И на двамата  е наложена глоба в общ размер от 250 лева.