ММА боецът Сюрен Борисов бе освободен от ареста, след като прекара два месеца в следствените килии заради побой над депутатския син Жулиен Търновалийски, научи TNS.bg. Говорителят на Районна прокуратурата Атанас Илиев потвърди пред наш репортер, че Сюрен е с променена мярка за неотклонение. Прокуратурата е променила мярката от „задържане под стража” в „парична гаранция” на стойност от 500 лева.

Илиев заяви, че от прокуратурата са приложили законовите разпоредби, тъй като съгласно НПК в случай на задържане по досъдебно производство обвиненият не може да стои повече от 2 месеца в ареста.

Припомняме, че Сюрен бе арестуван на 28 декември след побой над трима студенти- Жулиен Търновалийски – син на депутата Георги Търновалийски, Марин Топалов и Мариян Николов. Скандалът избухна пред клуб „Галакси“ като саморазправата имала и предистория- младежите закачали приятелката на Сюрен – Пепи Мошукова в тоалетната на заведението. На тръгване Жулиен застанал пред колата на Пепи, която излязла и му забила един шамар. Впоследствие се намесил и емемеецът, който за няколко минути разпердушинил и тримата. Заедно със Сюрен беше задържана и 26-годишната Пепи Мошукова, която обаче впоследствие беше пусната на свобода.

Младежите бяха с леки телесни повреди, сочат медицинските им експертизи. Самият Сюрен бе с разрязана ръка.

Всичко по темата четете ТУК!

TNS.bg