8-годишно дете е било прегазено на паркинга пред КАТ преди час, научи TNS.bg. Хлапето се казва Раим и е едно от просячетата, които ежедневно тероризират шофьорите, които имат работа в "Пътна полиция". Ромчето, което живее в Шекера, обикаляло по паркинга, искайки стотинки от водачите. 

Според деца от махалата малкият е бил ударен от бус, а според други очевидци малчуганът е влязъл под колелата на платформа, която потеглила и го ударила. 

Линейка е откарала Раим до УМБАЛ "Свети Георги", а малкият е  изпратен в Спешното, където лекарите му правят ренген и скенер. Въпреки че в махалата вече обикаля слухът, че малчуганът вероятно ще остане без поколение, по първоначални данни Раим е без сериозни наранявания. Все още обаче няма окончателни данни. 

Проблемът с просяците на паркинга пред КАТ е от години. Ромчетата обикалят от сутрин до вечер, искайки пари и цигари от шофьорите. Засипват ги с обещания, че ще им пазят колите и разбира се, с псувни, когато  водачът си тръгне без да им даде стотинки. Циганетата се изскачат пред автомобилите и се налага шофьорите да правят опасни маневри, за да избегнат сблъсъка. За родителски контрол не може да се говори, защото приходите от просията отиват директно в джобовете на майките и бащите на малолетните просяци.  

TNS.bg

Още новини ТУК

TNS.bg