„Пловдив ни е глезен град”, заяви премиерът Борисов по време на откриването на новия завод на американската компания "Сенсата", край Пловдив.

„Трябваше навремето да преместим в Пловдив и Министерския съвет”, допълни Бойко.

Няма скандал във фонд „Земеделие” и няма опасност България да загуби средства по ОП за „Развитие на селските райони”. Това заяви министър-председателят Бойко Борисов, по повод заплахата от Брюксел, че ни грози огромна глоба заради разхищения с европари. Той посочи, че във всички държави в Европа има финансови корекции. Премиерът обаче не очаква страната ни да бъде санкционирана и да загубим средства. 

„Ако има по сигналите, които са ни дали, хора, извършили престъпления, затова са там прокурорите и ДАНС, да бъдат вкарани в затвора”, коментира Борисов.

 Министър-председателят каза още, че България не е загубила 1 милиард евро, дори напротив, Европа има да ни плаща още 5 милиона по тази програма. 

Той категорично заяви, че що се отнася до борбата с корупцията, че няма защитен човек, няма значение на каква позиция е той в партия ГЕРБ или в държавата.

Борисов коментира още, че за нито един пост в никое министерство не се е намесил да назначи човек и това може да бъде потвърдено от всеки един министър. 

Премиерът подчерта, че е имало предложение Флоров да стане шеф на ДАИ, но тогава той не е бил съгласен. Борисов обясни, че е направил това, тъй като тогава все още не били  приключили делата, които са се водили срещу Станимир Флоров, затова не е искал да се създаде напрежение около името му. Борисов обаче допълни, че той е един достоен полицай.

Още новини ТУК

TNS.bg