Строителен кран запуши улица в пловдивският квартал Кършияка тази сутрин, сигнализира читателка на TrafficNews.bg. Причината е строеж на нова кооперация, който се извършва на улица „Полковник Бонев”№3.  Строителството е започнало преди няколко месеца и от тогава жителите в района имат проблем с паркирането. Тази сутрин е започнала и поредната драма.

„Улицата е без изход и кранът напълно я запуши още в 8 часа сутринта. И то точно във час, в който всички тръгват за работа. Няколко коли останаха блокирани и хората закъсняха, тъй като не могат да се придвижат нормално към работните си места”, коментира нашата читателка.

На оградата на строежа има и залепени предупреждения към собствениците на автомобили – да не паркират в района от 8 до 14 часа.  Според  недоволните пловдивчани, обаче такива няма на самите жилищни сгради.

„Няма как да разберем, кога точно ще барикадират улицата и не сме длъжни да ходим до строежа, за да се информираме. Работниците ни казаха, че не ги интересува, че не можем да излезем и сме длъжни да чакаме до 14 часа”, добавя още нашата читателка.

От строителната фирма "Оберон Концептбау" отказаха коментар по темата.