Поредният абсурд от родната администрация успя да шокира десетки шофьори, ползващи черен път край Пловдив. Преди няколко дни в средата на нищото бе сложен знак, който забранява движението на пътни превозни средства над 7 тона.

Дотук добре, но почти всички, ползващи този път, се оказват… камиони.  Забраната е сложена на черен път, който води до кариерата в местността Узун Пара в Йоаким Груево. Дори празни, тези камиони тежат повече и на практика всички те се превръщат в нарушители.

Земите на кариерата за инертни материали е дадена на концесия на голяма фирма от държавата, а поставеният знак очевидно цели да се стопира дейността й.

TrafficNews.bg разбра, че знакът е сложен в услуга на общински съветник от община Стамболийски, на която територия са намира въпросната местност.  Общинарят е пуснал искане до градските власти да бъде сложен знак там, тъй като камионите му съсипвали насажденията с жито в близост.

Желанието му било изпълнено на мига, но най-вероятно без да мине необходимите процедури. За всеки един сложен знак се иска съгласуване с КАТ, като той трябва да отговаря и  на определените изисквания на закона. В случая нито едното, нито другото е валидно.

Дали този знак е сложен в услуга на общинаря, има ли законово основания той да бъде поставен, и минала ли е процедурата в КАТ – очаквайте скоро, както и позицията на замесените в казуса.