Пет хиляди лева акт отнесе заведение в Кючука. Ресторант "Кичън" на улица „Скопие” е бил ударен от инспектори, които изненадващо са направили проверка в средата на 2017 година.

Часът бил 00:50, а в този момент все още имало клиенти. Тогава се оказало, че заведението няма издаден документ за удължено работно време. Тъй като помещението се намира под жилищна сграда, без такова разрешително може да функционира само до 23 часа.

Тогава общинските служители са съставили акт на фирмата – „Дилън77”, като размерът е бил минималният предвиден от закона. По наредба за подобно нарушение се предвижда санкция от 5 до 50 хиляди лева.

Собствениците на „Кичън” в лицето на Стефка К. са подали жалба за отмяна на наказателното постановление. Година по-късно Административният съд се произнесе, и то не в полза на фирмата нарушител.

Според магистратите има достатъчно доказателства, че управата на ресторант „Кичън” наистина е нарушила разпоредбата на чл.11, ал.4, вр. ал.2 от Наредба за осигуряване на обществения ред, а именно – в заведението не е преустановена работата след 23 часа и няма издадено разрешение за удължено работно време.

Решението на Административния съд в Пловдив е окончателно.