101 каба гайди и Валя Балканска ще озвучат отново Лаута днес по време на Народен събор – Пловдив. Той ще се проведе за втора поредна година в парк „Лаута“. Събитието, предвидено за този уикенд – 13 и 14 май, като отново ще събере любителите на народно творчество. „Предвиждаме две сцени, на които ще се представят съставите. Тази година ще звучи фолклор от над 50 населени места от цяла България“

С участие на родолюбиви организации ще бъде даден старт на тържеството с пресъздаване на моменти от Възраждането. В програмата се предвижда участие на големите фолклорни ансамбли „Тракия“ и “Родопа“.

„През 2016 имахме над 50 000 посетители на събора, бяха повече отколкото на футболно дерби, надявам се и тази година да имаме същия успех“ , каза Димитър Михов – съорганизатор на събитието.

С възстановка на Априлското въстание ще започне съборът точно в 10.00 часа. Кулминацията на първия съборен ден ще е в 19 часа, когато на главната сцена ще излезе ансамбъл "Родопа" със специалното участие на голямата Валя Балканска, Петър Янев и "101 каба гайди"

Неделните веселби започват с кукери от село Горни Домлян и продължават до 19 часа, когато съборът ще приключи с изпълненията на ансамбъл "Тракия".