Google вече си партнираха с дизайнери на Levi's в разработването на смарт якето Jacquard, което може да се свързва към мобилните устройства с Bluetooth. Собствениците могат да изтеглят допълнително приложение и да сменят песни в плейлистата, да приемат обаждания и да получават данни как бързо да стигнат до желаната локация. Двете компании продължават да тестват различни функции, с които да подобрят още повече възможностите на Jacquard, съобщава AndroidPolice. 

Новата иновация се казва "Always Together" и както името подсказва е създадена, за да гарантира, че смартфона е винаги наблизо около вас. Ако се отдалечите твърде много ще получите нотификация, че не сте изгубили от поглед от вашето устройство. Тук е момента да отбележим, че функцията ще прави уведомления на екрана на смартфона, но също така и на атрактивния "Signature Sleeve Tag" на якето, предава Digital.bg. Това е специална пластина в ръкава на якето, която може да свети и вибрира.

Със сигурност тази функция ще се хареса на собствениците на Jacquard или хората, които обмисля да си го купят. Софтуерните инженери на Google вече работят над ъпдейт, който да разшири допълнително възможностите на тази функция. Идеята е потребителите да избират специален жест, с който да накарат мобилното устройство да звъни с максимална сила на звука, ако го изгубят от своя поглед. Това е още една причина да искате да имате умното яке.