Телефонът е основен инструмент в ежедневието ни и все повече хора стават зависими от него. Мобилното устройство е техният вход към всичко, което се случва в живота им. С последните постижения в областта на технологиите сега телефонът може да направи всичко, което компютърът същи би могъл.

Тогава не е изненада, че вашият мобилен телефон може да струва много, особено, ако освен функции, има и уникален дизайн.

Вижте кои са най-скъпите телефони в света и помислете дали си заслужават парите.

10. Vertu Signature Diamond

Vertu е много известен със своите луксозни продукти, включително мобилни телефони.

Vertu Signature Diamond влиза в списъка, защото е изработен от платина и се сглабя на ръка. Телефонът е украсен с диаманти и е произведен само в 200 броя.

Цената на този телефон е 88 000 долара.

9. iPhone Princess Plus

IPhone Princess Plus има функция, която не е много по-различна от другите мобилни телефони на Apple.

Този iPhone е проектиран от известния дизайнер Питър Алоисон. Освен златото, този специален iPhone идва с 300 диаманта. Наред с качеството, доста висока е и цената му - 176 7400 долара.

8. BlackDiamond VIPN Smartphone

Следващ в списъка е Sony Ericsson’s Black Diamond. Джарен Гхо създава тази стилна концепция за Sony.

Той разполага с огледални детайли, поликарбонатно огледало и органична LED технология. Той е украсен с два диаманта - един на навигационните бутони, а друг в задната част на телефона. Цената му е  300 000 долара.

7. Vertu Signature Cobra

Дизайнът на Vertu Signature Cobra е уникален заради наличието на форми, като змия "Кобра" по телефона. Проектиран от френския бижутер Boucheron, телефонът се отличава с диамант, още един кръгъл бял диамант, две смарагдови очи и 439 рубини.

6. Gresso Luxor Las Vegas Jackpot

Швейцарската компания Gresso предлага Luxor Las Vegas Jackpot, който се отличава с масивно злато с тегло 180 г.

За изработката на задния панел е използвано специално 200-годишно африканско дърво. Бутоните на мобилното бижу са от сапфирен кристал. А цената му е над 1 милион долара.

5. Diamond Crypto Smartphone

Diamond Crypto Smartphone е създаден от дизайнера Питър Алоисон. Панелът му е инкрустиран с 50 диаманта, като десет от тях са изключително редките сини диаманти. Това бижу струва 1.3 млн. долара.

4. GoldVish Le Million

Goldvish Le million е проектиран от известния дизайнер Емануел Гюит, който е създал и много луксозни часовници и бижута. Този телефон, награден от Рекордите на Гинес за най-скъпия телефон в света, се продава на панаира на милионери в Кан, Франция.

Телефонът е целият в злато и разполага с 20 диаманта VVS1.

3. iPhone 3G King’s Button

Известният бижутер от Австрия Питър Алоисон е създателят на този телефон. На него са инсталирани 138 диаманта, което определя и цената му - 2.4 милиона долара.

Красивият бял диамант от 6.6 карата служи като бутон за началния екран, което го прави още по-красив.

2. Supreme Goldstriker iPhone 3G 32GB

Цената на втория в класацията телефон е 3.2 млн. долара. IPhone 3GS Supreme разполага с корпус, изработен от 271 грама 22-каратово злато и екран с петдесет и три каратови диаманта.

Основният бутон е рядък диамант от 7.1 карата. Продава се в кутия, която също е произведение на изкуството, изработена от гранит, злато и кожа.

1. Diamond Rose iPhone 4 32GB

Diamond Rose iPhone е най-скъпият телефон в света. Той има 32 GB памет, а цената му е около 8 милиона щатски долара.

На панела има около 500 перфектни диаманти, които са общо над 100 карата. Гърбът е също от розово злато и разполага с отличителните знаци на Apple.

Навигационният бутон е рядък розов диамант.