Показаха как ще изглежда най-бързата яхта в света. Моделът е VQ115 Veloce и е на компанията за луксозни яхти Vanquish. Тя задава доста високи очаквания за новото си творение, давайки заявка, че то ще впечатлява на първо място с бързина, но и по размер няма да скромничи.

Дължината на VQ115 Veloce по проект е 35 метра, а като скорост ще развива впечатляващите 51 възела. На борда на трипалубната яхта ще има място за 32-ма души, а и те няма да бъдат просто кои да е хора. Все пак, прави се по поръчка на специален клиент на Vanquish.

За да отговорят изцяло на очакванията му, от компанията планират да инсталират цели три двигателя с голяма мощ - MTU Rolls-Royce 2600.

За проектирането на корпуса на яхтата пък Vanquish ще разчитат на опита на архитектите от Studio Delta, които имат задачата да се минимизира съпротивлението и да се увеличи ефективността при движение с максимална скорост.

Екстериорът опредено ще бъде елегантен и модерен, а на борда, разбира се, няма да липсват възможности за забавление.

Две по-малки лодки ще бъдат на разположение на собствениците на яхтата, за да се наслаждават допълнително на морски приключения. Освен тях екстрите ще включват и бар, джакузи със солена вода, офис пространство, кинозала и множество външни зони за отдих и хранене, пише Architectural Digest.