„От днес Пловдив се превръща в столица на модерния транспорт”. Това заявиха от Асоциацията на автомобилните производители и техните оторизирани представители в България  на откриването на  най-голямото изложение в България за тежки и лекотоварни автомобили, автобуси и специализирани превозни средства с инвестиционно предназначение на територията на Международен панаир Пловдив - TRUCK EXPO 2023.

Изложението ще продължи и през следващите два дни, когато пловдивчани и гости на града ще могат да уважат едно от най-големите събития за транспортния бранш на Балканите. Бъдещето в автомобилната и транспортната индустрия е с фокус 0 ZERO емисии и опазване както на околна среда, така и пътнотранспортен травматизъм.

Тазгодишното изложение идва с още повече мощ, технологични новости и иновации в сектора на тежката автомобилна индустрия.

Представени са модели на водещите марки тежкотоварни автомобили, лекотоварни от категория N1, производителите на ремаркета и полуремаркета, хидравлични системи, оборудване и екипировка, както и на фирми за сервизно оборудване, резервни части, гуми, масла, аксесоари и консумативи, финансови инструменти и услуги, вериги бензиностанции, застрахователни компании.

TRUCK EXPO 2023 показва бъдещето на индустрията за търговски превозни средства. Търговските посетители и широката общественост могат да се срещнат с международни производители, доставчици и нови потребители.

Освен изложби на откритите площи ще има и специализиран тест драйв, който ще даде шанс на всички професионалисти да се докоснат до най-добрите машини, технологии и оборудване.

Входът на изложението е свободен, но въпреки това на откриването не бяха забелязани много външни посетители.