Cybertruck е най-дългоочакваният автомобил на Tesla.Това не е само заради проблемите с производството, които забавяха премиерата му, но и че изглежда като от фантастичен филм, което със сигурност изисква време за създаването му.

Илон Мъск сподели, че колата ще бъде реализирана "скоро през 2022". В Twitter милиардерът разкри, че първите сглобени бройки от бъдещия пикап на Tesla са с цели четири мотора.

"Първоначалното производство ще бъде вариант с четири мотора, с независим контрол на въртящия момент и с ултра бърза реакция на всяко колело",разказа Мъск.

По един мотор за всяко колело позволява по-добро регулиране на мощността и по-голяма сигурност на завои и при шофиране на хлъзгав или неподходящ терен.

Cybertruck ще може да се върти като танк, защото колелата от едната страна се въртят по-бързо от тези от другата. Чрез управлението на задните колела пикапът ще има функция и за диагонално движение.

Все още не е ясна цената на превозното средство, но в съвсем скоро време очакваме тази информация да бъде достъпна и да разберем колко струва това „чудо”.