Google търси решение, което да разреши проблемите относно всички нежелани обаждания. Компанията работи върху нов метод за ефективно справяне с всички спам повиквания с помощта на изкуствен интелект (ИИ).

В момента технологичният гигант вече предлага функцията Call Screen на своята серия смартфони Pixel, за да помогне за справянето с този проблем, но това не успява да овладее положението напълно. Изглежда, че Google се стреми да изгради усъвършенствана технология, която наистина да помогне на потребителите да се отърват от обаждания от непознат номер.

Според нов доклад, Джонатан Екълс, групов продуктов мениджър на приложението Phone by Google, говори за това как компанията иска да помогне на потребителите в последния подкаст епизод на Google.

„Многоетапният разговорен ИИ може да отвори много врати по отношение на създаването на един защитен и полезен слой при всяко входящо повикване“, казва той, предава "Kaldata". 

Той добави и че тази функция може да пристигне под една или друга форма по-късно тази година.

Функцията Call Screen на смартфоните Pixel вече използва изкуствен интелект. Въпреки това Google има силното желание да подобри тази ИИ технология. Все още няма достатъчно информация по въпроса, вероятно компанията иска да изненада аудиторията си и само да загатне какво предстои. Очакваме, че подобна функция ще бъде част от новата серия Pixel 8.