Това е визия за бъдещето, което някой ден ще позволи на хората да се движат от Лос Анджелис до Токио само за три часа, или да намали времето на полета от Ню Йорк до Лондон до два часа.

Боинг показа изображение на първия си дизайн на свръхзвуков пътнически самолет на аерокосмическата конференция в Атланта. Докато идеята и концепцията предизвикаха много шум, това все още е концепция, чието построяване може да отнеме години.

Свръхзвуковият пътнически самолет на теория може да лети със скорост около 3,900 мили в час. Скоростта е почти два пъти по- голяма от тази, която развиваше "Конкорд" - два маха. Това ще позволи на самолета да превозва пътници между Лос Анджелис и Токио за около три часа. Полет от Ню Йорк до Лондон ще трае около два часа. Сега пътуванията траят около 11 и 7 часа.

Изпълнителният директор на Боинг Денис Мюленбург движи гиганта към изследване на потенциала на ултрабързите пътнически самолети.

"Мисля, че през следващите десет-двайсет години това ще е реалност", каза Мюленбург пред CNBC на миналогодишния авиосалон в Париж. "Виждаме бъдеще, в което иновациите ще свързват света за около два часа".

Превод и редакция: Trafficnews.bg