Японската селскостопанска компания D&T Farm създаде сорт банани, чиято кора се яде. Нарекли са го Mongee, което в превод означава „невероятен“. При отглеждането на плода се използва екстремно ниска температура. Бананът е по- сладък от обикновеното и кората му може да се яде заедно със сърцевината.

Представител на компанията разказва, че откритието е направил мениджърът по технически разработки Сецузо Танака, който се е опитвал да отгледа такива плодове в свободното си време, като хоби. Но идеята му се превърнала в пълноценен проект.

Като начало учените садят и отглеждат бананови дървета при температура -60 градуса по Целзий. След това размразяват дърветата и ги пресаждат. Заради промяната на температурата, плодовете започват да растат по- бързо, а текстурата на кората започва да прилича на листа маруля. Обикновено бананите растат при температура от 26 градуса.

D&T Farm твърдят, че кората притежава изключителна питателна ценност и съдържа витамин B6, магнезий, аминокиселина която изпълнява важна роля в работата на нервната система, особено в процесите, свързани с релаксацията, почивката и съня.

Превод и редакция: Trafficnews.bg