Километрични опашки се образуваха по всички изходни артерии на София, като се очакват близо 200 000 автомобила да напуснат столицата.

Трафикът на всички изходи на столицата вече е изключително натоварен.. По изходите - основно на "Ломско шосе", "Цариградско шосе" и "Ботевградско шосе" има засилено полицейско присъствие. 

За облекчаване на трафика е въведено ограничено движението на тежкотоварни камиони днес след 16.00 часа и на  6 март от 14.00 до 20.00 часа. Забраната важи за основните пътни артерии в страната - автомагистралите и пътищата Видин – Ботевград, Благоевград – ГКПП „Кулата“, Велико Търново – Шумен, Русе - Велико Търново, ГКПП „Калотина“ – ГКПП „Капитан Андреево“, Дуранкулак – Варна - Бургас, Околовръстен път София, Симитли - Гоце Делчев, Пловдив - Смолян, Бургас - Царево.

Ще има и масови проверки по пътищата, както и засилено наблюдение за превишаване на скоростта и за шофиране в нетрезво състояние. Ще се правят проверки за винетни стикери, както и за изправността на превозните средства. 

Над 10 000 места допълнително са предвидили автобусните превозвачи за 2 и 3 март, както и за края на почивния период – на 6 март, а в влаковете ще има допълнителни 14 хил. места.

TNS.bg