94 годишният Уилиям Уебстър и съпругата му Линда са били нарочени за жертви от ямаец, който заплашил, че ще запали къщата им и ще им прати снайпери да ги застрелят.

Кениел Аеон Томас правил измама с лотария чрез телефонни обаждания и имейли, и си избрал семейство Уебстър, на които съобщил, че са спечелили 15,5 милиона долара, мерцедес и трябва да му преведат 50 хиляди долара, за да покрият данъците и да си вземат наградата.

Когато Томас се обадил за пръв път преди четири години, и се представил като шефа на лотарията „Мега Милиони“ – Дейвид Морган и заплашил, че ще убие пенсионерите, ако не му платят хиляди долари.

След около месец Томас се обадил пак, Линда вдигнала, той описал детайли на къщатата на семейството, казал и че знае, че предишната вечер не са си били вкъщи. Докато говорила с измамника, Линда се обадила на агент на ФБР, за да слуша разговора, а измамникът й казал, да му плати 6 000 долара, иначе ще я застреля „право в главата“.

Информацията за това, че семейство Уебстър са били жертви на телефонен измамник излезе едва, след като Томас бе осъден на шест години затвор.

Съпругата на единствения човек, ръководил и ФБР, и ЦРУ Линда Уебстър завършва историята с коментара: „Късметлии сме, че имаме няколко познати, които можаха да са ни полезни“.

Превод и редакция: Trafficnews.bg