Десетина полицаи пристигнали, за да възстановят реда в мигрантски център във Вастерас в централната част на Швеция, били принудени да напуснат сградата, заради разярена тълпа мигранти, съобщи VLT, цитирана от ТАСС и БГНЕС.

Инцидентът е станал миналата сряда, но няколко дни полицията криеше информацията. Властите решиха да преместят мигрантите от центъра след съобщения, че там има 10-годишно момче, което системно е подложено на насилие от тях. Но след като срещнаха съпротива от страна на тълпата, служителите на реда бяха принудени да избягат.

 В доклада се съобщава, че полицаите се натъкнали в коридора на крещяща тълпа мигранти. „Зад гърба ни излязоха още хора… Помислих си, че ще трябва да спасявам собствения си живот. Чух някой да крещи, че има авариен изход”, разказва един от полицаите.

 Млад мигрант вчера наръга смъртоносно служителка на бежански център за настаняване на непълнолетни бежанци без придружители в Западна Швеция. Жертвата, която е на 22 години, е постъпила в болница, където е починала от раните си.

 Полицията не съобщава националността на нападателя, за когото се знае само, че е от мъжки пол и е бил настанен в центъра за младежи на възраст от 14 до 17 години. В момента той е арестуван за убийство. 

През 2015 г. в Швеция, чието население наброява 9,8 млн. души, пристигнаха 163 000 мигранти. От тях 35 000 са тийнейджъри или деца без родител. Само 20% от мигрантите имат документи. Според експерти непълнолетни лица често лъжат за възрастта си, за да получат убежище в кралството.

Още новини ТУК

TNS.bg