Полицията в Оман съобщи, че не подозира престъпление по отношение на смъртта на шведския диджей Авичи. Припомняме, че 28-годишният мъж бе намерен мъртъв в Маскат, Оман на 20 април. 

"Не подозираме престъпление. Разполагаме с цялата информация и знаем точно какво се е случило. Всичко ще бъде изнесено пред медиите", съобщиха от полицията на султаната Оман, съобщи шведският телевизионен канал Си Би Ти.

Световноизвестният диджей Авичи, чието истинско име е Тим Берлинг, почина на 28-годишна възраст. Информация за смъртта на музиканта не беше дадена, но беше известно, че през последните пет години той е страдал от остър панкреатит. През 2016 г. Авичи се оттегли от изпълненията на живо заради здравословните проблеми. Отчасти заболяването му е било предизвикано от прекомерна употреба на алкохол. През 2014 година Авичи е бил опериран от жлъчка.

Негов представител съобщи в изявление: "С дълбока скръб обявяваме загубата на Тим Берлинг, известен също като Avicii".

Авичи стана известен през 2010 г. благодарение на сингъла „My Feelings for You“, „Seek Bromance“, „Blessed“ и „Levels“.

Списание „Форбс“ го определи през 2013 г. като един от десетте най-високо платени DJ-и на света с годишни приходи от над 20 милиона щатски долара.

Тим е роден на 8 септември 1989 г. в Стокхолм. Той започва кариерата си, като направи ремикс на музикалната тема от видеоиграта Lazy Jones, a по-късно записва собствената си песен „Lazy Lace“, която скоро била пусната от Strike Recordings. В музиката му са повлияли особено Laidback Luke, Steve Angello, Tocadisco, Daft Punk, Ерик Придз и Axwell. Печели наградата на програмата на Пита Тонга Fast Trax, Авичи получил много предложения и през април 2008 година пуснал песента „Manman“ с лейбъла на Тонга Bedroom Bedlam. През май същата година той подписал договор с At Night Managmenet и Vicious grooves.На 29 март 2016 г. Avicii обяви край на публичните си изяви и турнета.