Полицията в Кипър откри тяло в езеро днес, което се смята, че е петата жертва на предполагаем сериен убиец, който нападал чуждестранни жени в продължение на години, предаде Ройтерс. Водолази са извадили тялото от езеро западно от столицата Никозия - същото място, където тяло на жена беше намерено в потънал куфар преди седмица. 

"Намерено е разложено тяло. Не подлежи на идентификация и е откарано в моргата за допълнителни проучвания", заяви полицейски служител. Друг официален представител каза, че това тяло също е било в куфар. Не е ясно дали тялото е на жена или на дете, отбелязва в. "Сайпръс мейл".

Над 37 жени са били убити от Звяра от Кипър, твърдят местни медии. Сред тях има три българки - Ангелина, Виолета и Мариета. Останалите жертви на Никос Метаксас са от всякакви националности. Засега 35-годишният армейски капитан призна за общо седем убийства на жени, с които се бил свързал в сайтове за запознанства. Сред предполагаемите жертви са и две момичета - на 6 и на 8 години, които са дъщери на изчезналите. Той е в ареста от края на април.

Сред шокиращите признания, които Никос Метаксас прави, е за това как е убил майка и нейната дъщеря - 36-годишната румънка Ливия Бунеа и нейната 8-годишна дъщеричка Елена Наталия Бунея. Те живеели в Никозия, откъдето изчезнали на 30 септември 2016 година. Източници от полицията, цитирани от медиите в Кипър, твърдят, че труповете на майката и дъщерята, както и на филипинката Аркиола, били хвърлени от серийния убиец в местност, близо до шахта.

Полицията продължава издирването и на 6-годишната Сиера, както и на още жертви. Разследващите вече са убедени, че многото случаи с изчезнали жени всъщност са свързани с Чудовището от Кипър.

Както вече стана ясно майката на 35-годишния сериен убиец на жени от Кипър е българка. Тя е от Стара Загора, баща му е кипърец, следвал у нас. Двамата се запознават като студенти, имат две деца – Никос и по-малката от него Лени. Криминалистите са на мнение, че Метаксас харесва вниманието на журналистите и изпитва истинска наслада, когато разказва за жестоките си престъпления. Полицията в Кипър продължава да търси труповете на жертвите на първия сериен убиец.

35-годишният сериен убиец, е разведен, има две непълнолетни деца. Всичките негови познати са шокирани и не могат да повярват, че именно той е виновен за ужасяващите престъпления. В Кипър пристигнаха и експерти от Скотланд Ярд, които ще помагат с разследването.

По-рано днес бе съобщено, че заподозреният е разследван и за изнасилване на чужденка.

Случаят предизвика възмущение в страната, а властите бяха критикувани заради недостатъци в разследването на сигналите за изчезнали жени. Кипърският президент Никос Анастасиадис уволни в петък началника на полицията, а ден по-рано министърът на правосъдието подаде оставка.

Три българки в списъка на изчезналите жени в КипърСънародничките ни са изчезнали от 1999 г. насам

Министър подаде оставка заради серийния убиец с български корени в КипърЙонас Николау се оттегли заради общественото недоволство

Чудовището от Кипър е убил над 37 жени! Сред тях - 3 българкиСписъкът с жертвите е страховит, сякаш е колекционирал жените по държави...