Кипърският министър на правосъдието Йонас Николау подаде оставка заради обществено недоволство във връзка със серията от убийства на жени, съобщи Ройтерс.

Четири жени бяха открити убити през последните три седмици, като телата им бяха намерени на различни места западно от столицата Никозия.

35-годишен армейски капитан е в ареста, а полицията заяви, че той е признал за общо седем убийства на жени, с които се бил свързал в сайтове за запознанства.

„Информирах президента на републиката, че подавам оставка по причини от политическо естество”, заяви пред журналисти Николау след среща с президента Никос Анастасиадис. Оставката му е приета, пише БТВ.

Властите бяха подложени на ожесточена критика затова, че не са разследвали задълбочено сигналите за изчезнали жени.

Майка и дъщеря от Румъния, за които се смята, че са били първите жертви, са изчезнали през септември 2016 г., а последната жертва – от Филипините, е изчезнала през август 2018 г. 

Полицията заяви, че се води вътрешно разследване за евентуални нередности.

Както вече стана ясно майката на 35-годишния сериен убиец на жени от Кипър е българка. Тя е от Стара Загора, баща му е кипърец, следвал у нас.

Двамата се запознават като студенти, имат две деца – Никос и по-малката от него Лени.

Килърът от Кипър затрил и три българки: Ангелина, Виолета, МариетаВластите на малката островна страна пуснаха списък на изчезналите жени