Първият месец на годината завършва повече от добре за най-заможния човек в света. Основателят на онлайн гиганта Amazon Джеф Безос успя да добави 13,2 милиарда долара към своето нетно състояние за едва 15 минути след като акциите на компанията записаха значителен ръст.

Книжата на лидерът в интернет търговията поскъпнаха с 12% до 2100 долара по време на търговията в Ню Йорк, след като дружеството представи по-силни от очакваното резултати за четвъртото тримесечие на годината.

След поскъпването на акциите общото нетно богатство на Безос се изкачи до 129,5 милиарда долара, съобщава Bloomberg.

Милиардерът притежава около 12% дял от книжата на Amazon, което представлява значителна част от неговото богатство. Скока на акциите в четвъртък успя да увеличи с над 90 милиарда долара пазарната капитализация на компанията, която мина отново 1 трилион долара.

Техният ръст беше добра новина и за бившата съпруга на Безос - Макензи. След развода тя получи дял от около 4% от Amazon, което я нареди сред най-заможните жени в света.

Въпреки че по-рано тази седмица стана ясно, че тя е продала част от акциите си в дружеството, към четвъртък нейното богатство възлиза на 37,1 милиарда долара. Това я поставя на 24-то място в света по богатство.