Конфликтът в Близкия изток се разраства съобщават световните агенции. Израел са атакували нови цели в Сирия, след като тази сутрин бе свален техен изтребител.

Сирийските системи за ПВО отразиха още една атака на Израел. Това съобщава сирийската държавна телевизия.

Първоначално ставаше дума за удар в провинцията Дамаск, но в последвали съобщения името на провинцията не се споменаваше. Повече подробности засега не са известни.  

Армията на Израел по-рано съобщи, че е атакувала 12 цели на сирийска територия, включително и три батареи на ПВО и четири „ирански обекта“.
По-рано бе съобщено, че сирийските системи за ПВО са свалили няколко самолета на ВВС на Израел, атакували сирийски военни обекти, разположени в централната част на страната.  

За това съобщи сутринта на 10 февруари сирийската информационна агенция САНА, позовавайки се на източник във военните кръгове.  
„Рано сутринта вражески самолети на Израел отново извършиха агресия, атакувайки военна база в централната част на страната. Нашите ПВО откриха огън и свалиха няколко самолета“, е казал източникът.

Съобщава се още, че двамата пилоти са успели да катапултират, намирайки се над територията на Израел. Те вече са приети в болница за лечение.  
При това израелските военни отричат, че силите за ПВО на Сирия са успели да свалят няколко самолета, участвали в ударите.