Италия започна гражданско неподчинение. На 15 януари стотици ресторантьори отвориха врати въпреки противоепидемичните мерки, които според собствениците убиват малкия и среден бизнес и ограничават правата и свободата на хората.

В социалните мрежи са качени клипове от различни заведения, които буквално се пръскат по шевовете. Хората празнуват, танцуват и вдигат наздравици.

„Искаме си свободата! Няма повече да търпим това! Хората са тези, които решават, не правителствата!”, заявяват категорично хората, които без притеснения от санкциите качват клипове в мрежата.

Те са придружени с # IoApro # Iopen # Liberta # Freedom

За няколко часа видеата са събрали милиони гледания. А българи предлагат и у нас да се отворят заведенията като форма на протест.

Припомняме, че снощи и в Пловдив противоепидемичните мерки бяха нарушени, след като в ресторант „Рибарника” бе организирано голямо незаконно пари с над 50 човека и с гост изпълнител - поп-фолк звездата Милко Калайджиев. Въпреки забраните клиенти бяха открити и в още две заведения в града - "Малката Марица" и денс клуб "Делайт". И трите места бяха обсадени от полиция и бяха съставени актове на клиентите и собствениците.

 

Напук на мерките! Луд купон с Милко Калайджиев и 50 души в РибарникаПолицията реагира светкавично, на място са

Полицията влезе в "Рибарника", гостите крещят, обиждат и нападат униформените ВИДЕОНа гости съм, бе лаконичният коментар на Милко Калайджиев, който е сред присъстващите на партито

Гъзар бъди, в Малката Марица празнувай ти! Още един купон в пловдивско заведение ВИДЕОПолицията проверява и ресторант "Малката Марица"

Още един незаконен купон в Пловдив! Полицията влезе в денс клубСлед „Рибарника" и „Малката Марица" и клуб „Делайт" бе хванат в нарушение