Българи станаха свидетели на снимките на най-новия филм от поредицата за Джеймс Бонд. Александра Райчева сподели пред TrafficNews, че е имала шанса да види на живо как заснемат екшъна по улиците на италианския град Матера. Тя е била с приятеля си на почивка на Апенините, когато чула свирене на гуми, викове и изстрели. 

Първо помислили, че става въпрос за бандитска престрелка, но после разбрали, че се снима филм. От тераса, разположена в по-високата част на скалния град, който заедно с Пловдив е европейска столица на културата за тази година, българските туристи видяли част от сцените.   

Матера е само едно от местата, където се снима 25-тия филм от поредицата за Агент 007, чиято премиера се планира за пролетта на следващата година.

 

Българските туристи в Матера не са успели да видят в акция тъмнокожата актриса Лашана Линч, популярна с ролята си в "Капитан Марвел", която е доста шокиращият избор на продуцентите и режисьорите за новия Агент 007. 

Сюжетът на предстоящата лента започва с Бонд, изигран за последен път от Даниел Крейг, чието спокойно пенсиониране в Ямайка е прекъснато от бившия му шеф Ем (Ралф Файнс). Причината е поредната глобална катастрофа, която британските тайни служби някак си трябва да предотвратят. Бонд се сблъсква с наследницата на кодовото си име, с която ще изживее екшън и страст.

Снимането на филма върви трудно заради няколко инцидента на снимачната площадка. Първо, Крейг нарани глезена си през май месец и това му попречи да снима през следващите няколко седмици. Актьорът трябваше да се подложи и на операция. През юни експлозия ранява друг член на екипа, което също спира продукцията за кратко време.

От екипа на "Бонд 25“ заявяват, че въпреки всичко, филмът ще се появи през април 2020, ала поредицата от злополучия накараха феновете на поредицата за Агент 007 да си помислят, че последния филм на Даниъл Крейг като Бонд може и да е прокълнат.