Извънземните съществуват и има шанс вече да живеят при нас на Земята. Това смята първият английски астронавт, излетял в Космоса, д-р Хелън Шарман. Тя взема участие в мисия към съветската модулна космическа станция "Мир" през май 1991 г. 

В интервю за списание "Observer" Шарман си спомни за годините, посветени на науката, и сподели теория, че извънземният живот не е мит.

"Пришълците съществуват и този факт не може да бъде оспорван. Най-вероятно има всякакви различни форми на живот сред милиардите звезди в нашата галактика. Не е възможно да сме само ние", категорична е Шарман.

По думите й извънземните може да не са съставени от въглерод и азот като хората, затова и е "възможно те да са тук в момента и ние просто не можем да ги видим".

Астронавтът си спомня с умиление за 8-дневната мисия, в която за първи път е гледала планетата ни отгоре. Към момента тя продължава да се занимава с дейности, свързани с химията и Космоса.

"Никога няма да забравя невероятната гледка от совалката. След излитането напуснахме атмосферата и внезапно през прозореца проникна светлина. Бяхме над Тихия океан. Дълбоките сини морета спряха дъха ми", разказва още Шарман.