Кипърски гражданин е признал, че е убил седем жени и момичета. Местните медии го нарекоха "първият сериен убиец" на острова, съобщи Би Би Си.

По-рано този месец в шахта са намерени два тела, а вчера е открит трети труп. Главният заподозрян е 35-годишният Никос Метаксас - офицер от кипърската гръцка армия, който е признал пред властите, че е извършил и други убийства.

Полицията сега търси другите му жертви, ползвайки предоставената от него информация. Според информацията той е убил първата си жертва - Ливия Флорентина Бунеа, на 36 г., от Румъния, през септември 2016 г., за която е съобщено, че е изчезнала през същата година. Нейната 8-годишна дъщеря Елена Наталия Бунеа също е в неизвестност.

Кипърската държавна телевизия съобщи, че след убийството на двете заподозреният е задушен до смърт Марикар Валдес Аркиола, на 29 години, от Филипините, като убийството е извършено по време на секс през декември 2017 г.

Той съобщава, че е удушил Мери Роуз Трибуцио, също от Филипините, и е убил 7-годишната ѝ дъщеря Сиера Граз Сеукалиус. И двете бяха обявени за изчезнали през май 2018 г.

Следователите са открили тялото на третата жена вчера след като заподозреният ги е отвел до мястото, където е твърдял, че го е изхвърлил. Мястото се намира близо до столицата Никозия. Съобщава се, че заподозреният се е запознал с жертвата, която е изчезнала през декември 2017 г., на уебсайт за запознанства.

Трите жертви, чиито тела са открити, са от филипински произход. Полицията е поискала допълнителна помощ от британски експерти във връзка с разследването.