Началникът на Центъра за противодействие на екстремизма на Ингушетия е застрелян тази вечер в Москва, съобщават местните информационни агенции без да се позовават на официални източници. Ибрахим Елджаркиев и брат му Абдулахмед са причакани от килъра на московска улица в западната частна града. Той е изстрелял по жертвите си не по-малко от девет куршума като последните два изстрела са в главите им. След което набегом се изнесъл от местопрестъплението. Камера в района е заснела убиеца - мъж с шапка, червено яке и тъмен панталон.

В друг район на града е открито подозрително изоставено БМВ X7, с което се предполага, че убиецът е избягал. Сигналът за инцидента е подаден в 18.30 ч. местно време. ТАСС съобщава, че шефът на центъра на борба с екстремизма в Ингушетия е бил в Москва по лична работа, а не по служба. Източвник от разследването е уточнил пред държавната агенция обаче, че приоритетна версия е конфликт между жертвата и религиозни екстремистки групировки в автономната република, пише dnevnik.bg.

Елджаркиев оглавява силовата структура през декември 2017 г., след като предшественикът му влиза в затвора заради изтезания, прилагани в центъра. През януари тази година по колата на Елджаркиев е стреляно с автомат докато пътувал от Чечения към Ингушетия, но без самият той да пострада, докато спътниците му са тежко ранени, припомня руската служба на Би Би Си.