Продължава издирването близо 20-те души, които са в неизвестност след преобръщането на туристическо корабче в река Дунав в Будапеща, съобщи Ройтерс.

На корабчето е имало общо 35 души - двама членове на екипаж и 33-ма южнокорейски туристи. 14 от туристите бяха извадени от водата, седем от тях починаха, а седем оцеляха и са в стабилно състояние, съобщи южнокорейското външно министерство.

Предвид изминалото време от преобръщането и потъването на корабчето, ниската температура на водата (около 10-12 градуса) и силните течения на река Дунав, шансът да бъдат намерени още оцелели е минимален, заявиха властите в унгарската столица.

Припомняме ви, че туристическото корабче се преобърна и потъна в река Дунав, след като снощи се сблъска с друг, по-голям плавателен съд. Причината за сблъсъка още не е известна.

Президентът на Южна Корея Мун Дже-ин нареди формиране на извънредна работна група, която да следи ситуацията в Будапеща. Указанията му са всички налични ресурси да бъдат насочени към подпомагане на спасителната операция.

Трагедия! Корабче с 34 души се обърна в Дунав, има жертвиВ момента се извършва спасителна операция в Будапеща