В Италия, една от първите страни в Европа, които се сблъскаха с пандемията от коронавирус, сега се опитват стриктно да следят спазването на предпазните мерки: поддържане на безопасно разстояние между хората и използването на маски от гражданите. Тези правила трябва да се спазват и на плажовете и за тяхното нарушение полицията може да изпише значителна глоба.

И така, на брега на езерото Комо, в района на Ломбардия, органите на реда са глобили няколко нудисти заради липсата на маски. Освен това те плажували на групи, тоест не са спазвали необходимата дистанция. А липсата на дрехи беше друго утежняващо обстоятелство (член 726 от Италианския наказателен кодекс предвижда наказание за неспазване на благоприличието на публично място). В резултат на това всички получиха супер глоба от 3300 евро, пише вестникът Corriere della Sera.

Заслужава да се отбележи, че въпреки че много от ограниченията, наложени преди това заради коронавируса в Италия, вече са премахнати, но носенето на маски на обществени места е задължително.

В Ломбардия, най-засегнатият от инфекцията регион, това се следи много стриктно. Бреговете на езерото Комо, което през последните дни е окупирано от хиляди туристи, са патрулирани от карабинери. И от водата екип на патрулна лодка следи за случващото се.

Превод: Trafficnews.bg