Публикуването на свидетелството за раждане на първото дете на британския принц Хари и съпругата му Меган Маркъл сложи край на догадките къде се е появил на бял свят Арчи Харисън Маунтбатън-Уиндзор, съобщава БГНЕС.

Арчи, който е седми по линия наследник на престола и осми правнук на кралица Елизабет II – се роди рано сутринта на 6 май. Херцогът и херцогинята решили да не огласяват своите планове около раждането на наследника си, така че досега беше неизвестно къде Арчи се е появил на белия свят.

Стана ясно, че става дума за Portland Hospital в центъра на Лондон.

Цената за раждане в тази болница започва от 15 000 паунда, но при някои пациенти тя достига 500 000 в зависимост от продължителността на престоя и изискванията на родилката.

На пациентите, техните семейства и приятели се предлагат множество условия и неща, включително ястия от омар и шампанско. Меган обаче не остава дълго в болницата - по-малко от един ден, след което двамата с Хари и новороденото се върнаха в Уиндзор.

Актът за раждане съдържа данни за родителите на детето: "професията" на Хари и Меган са "Принцът на Обединеното кралство" и "Принцесата на Обединеното кралство". "Падингтън, Уестминстър" е посочен като родно място на херцога на Съсекс, а на херцогинята "Калифорния, САЩ".

Бебето на Меган и Хари се казва АрчиМаркъл похвали спокойния нрав на бебето