Стотици самолетни полети са отменени във Великобритания заради очакваното преминаване днес на бурята "Денис".

Нискотарифната авиокомпания "Изи джет" е отменила 230 полета, което ще засегне около 40 000 пътници, съобщи "Прес асосиейшън"

"Бритиш еъруейз" отмени 40 полета за днешния ден, които по разписание е трябвало да излетят от лондонското летище Хийтроу.

Летище Лутън съветва пътниците да проверяват какво е положението с авиокомпанията им, преди да тръгнат към аерогарата, предаде Ройтерс. В очакване на бурята британските власти предупредиха за опасност от проливни дъждове и наводнения в някои части на страната.

"Денис" наближава британските острови само седмица, след като бурята "Сиара" обърка транспорта и остави хиляди домове без ток. В Йоркшър и армията е в готовност да помага на населението. "Все още не е съвсем ясно какви може да са последиците от бурята "Денис", но тъй като има сериозен риск от нови разрушения, жителите и стопанските субекти са призовани да бъдат подготвени", каза председателят на общинския съвет в община Колдърдейл, графство Йоркшър, Тим Суифт.

Центърът за океански прогнози към Националната метеорологична служба на САЩ съобщи, че в северната част на Атлантическия океан бушуват ветрове със скорост 92 км/ч и се образуват огромни вълни, които могат да достигнат до над 30 м височина.