За шест нови пациенти, заразени с новия коронавирус (Covid-19), беше съобщено в Белгия преди минути. С тях, общият брой на заразените става осем.

Шестте новозаразени, включително тричленно семейство, наскоро се завърнали от Северна Италия, заяви министърът на здравеопазването Маги Де Блок по време на пресконференция в понеделник. Общо осем инфекции вече са диагностицирани в Белгия, съобщава brusselstimes.com.

Първият пациент, белгиец, който е репатриран от китайския град Ухан, се възстановява. Вторият пациент беше приет в университетската болница в Антверпен (UZA) този уикенд и има леки симптоми. Третият случай е жител на Брюксел, чиято инфекция бе потвърдена в понеделник сутринта от кабинета на министъра на здравеопазването на Брюксел Ален Марон.

Съобщава се, че пациентът е под карантина у дома. От шестте нови пациенти, някои се държат изолирано в домовете си, други в болницата.

Първи случаи на коронавирус вече има и в Португалия, Исландия и Андора. Индийските власти съобщиха днес за нови два случая на коронавирус, с което общият брой на заразените в Индия е вече петима души.

Превод: Trafficnews

Белгия съобщи за втори случай на коронавирусЖена, завърнала се наскоро от Франция, е била приета в болница в Антверпен