Голям пожар избухна на световно известната катедрала Нотр Дам в Париж. Причината за огнената стихия все още не е известна, но според местните власти тя е свързана с ремонтните дейности, които текат на катедралата. Пламъците се издигат много над готическата сграда, която е на 850 години.  Районът е отцепен, хората са евакуирани. Световните медии съобщават, че Кулата и покривът на горящата катедрала са рухнали, а носещите конструкции също са обвити в пламъци. Продължават да прииждат пожарни коли, но гасенето е изключително трудно. Пожарникарите не могат да се доближат до горящата част и опитват странични подходи. По последни данни половината от катедралата е изгоряла, а пожарът се разпространява изключително бързо.

Ето как се срути кулата на горящата катедрала Нотр Дам в ПарижПрокуратурата започва разследване, следователите обаче третират случая като инцидент

Според местната преса пожарът е тръгнал от таванско помещение и е обхванал покривната част на монумента, който в момента е подложен на реставрация по проект за 6 милиона евро. Местните власти призоваха жителите на стоят далеч от пламъците.

Катедралата Нотр Дам е един от най-добрите представители на френската готическа архитектура и е една от най-посещаваните сгради в света - годишно от 12 милиона души.