84-годишен мъж от Бергамо от областта Ломбардия е четвъртата потвърдена жертва на китайския коронавирус, който върлува в Италия, съобщиха световните агенции.

До момента заразените със смъртоносната болест на Ботуша са над 150 души от пет области (Ломбардия, Венето, Пиамонте, Емилиа Романя и Лацио), което доведе до отмяна на ежегодния и прочут карнал във Венеция.

Откриването на няколко огнища в петък - денят, в който бе съобщено за смъртта на първия италианец от Ковид-19, последвано от рязкото увеличаване на случаите на зараза от 6 на 152 - тревожи властите и местното население.

В Ломбардия, включително в Милано, ще бъдат затворени училища, университети, кина и театри, включително "Ла Скала". Баровете също няма да работят вечерно време. Административните сгради ще останат отворени. Правителството прие указ, с който бяха поставени под карантина 11 града.

Над 15 000 българи живеят в засегнатите от коронавируса места в Италия, изтеглят студентите ниТрима души починаха заради заразата, 26 са тежко болни и се лекуват в клиника