Един загинал и 14 са ранени в резултат на пожар, унищожил автобус, пълен със затворници край Прага. За това съобщи Фокс Нюз, цитирана от Сутник, по данни на пражката спасителна служба.

Автобусът, превозващ затворници, се е запалил след сблъсък на главен път с два камиона, единият от които военно превозно средство, транспортиращо два военни танка.

На място са дошли няколко автомобила на Спешна помощ, както и медицински хеликоптер, за да могат жертвите на катастрофата да бъдат извозени по-бързо до най-близките болници. Загиналият е надзирател. Най-тежко е била ранена жена, също пътувала със затворническия автобус.

Според данни на пражката пожарна служба заради инцидента десетки автомобили са останали блокирани за часове. Сред увисналите на мястото на катастрофата има и автомобил с българи, които разказват във Фейсбук за това, което се случва, предаде Блиц. Очевидци споделят, че от мястото се стеле гъст дим.

"Автобусът на затворническата служба е пътувал по предназначение. В него са били 9 лишени от свобода и 10 наши служители, които са ги съпровождали, можем да потвърдим кончината на единия от надзирателите", съобщава говорителката на затворническата служба Петра Кучерова. "При сблъсъка е възникнал и пожар, активирани са два екипа пожарникари. Пожарът е успял да унищожи целия автобус, за 35 минути успяхме да овладеем ситуацията", разкрива служител на пражката пожарна служба.