Задържан е началникът на жп гарата в Лариса по повод смъртоносната жп катастрофа в Гърция. Той е с повдигнати обвинения за причиняване на смърт по непредпазливост. Разпитани са и други служители на жп гарата.

Припомняме, че началникът на гарата пое вината още през вчерашния ден и се очаква след официалното му привличане като обвиняем да бъде изправен пред съда днес. 

Пред органите на реда задържаният началник е обяснил, че е имало проблем с електронната система.

Той е подал сигнал до двамата машинисти, които се оказаха в един и същи коловоз, но сигналът не е стигнал до тях заради проблем с електронната система.

Началникът на гарата в Лариса пое вината на влаковата катастрофа в ГърцияОставки след трагедията подадоха министър на транспорта и директорът на гръцките държавни железници

Над 43 са вече жертвите при удара между двата влака. Около 80 са пострадалите, като в болницата в град Лариса съобщават за 50 хоспитализирани. Повечето са на възраст от 20 до 23 години. Те са с различни травми, но в стабилно състояние. Двама са в критично състояние с опасност за живота. 

Жертвите в Гърция вече са над 43! Железничари считат, че лошото състояние на жп линиите е причината за трагедиятаПротести спряха движението на влакове